Prisliste

I den nedenstående prisliste kan du selv vælge fra og til i de produkter og formater, som Memoirs.dk tilbyder.

Efter behov kan du eksempelvis nøjes med et professionelt foretaget (men uredigeret) interview som lydfil til en pris af 2.500 kroner, hvormed din families historie er bevaret til eventuel senere behandling.

Eller du kan vælge et redigeret interview (5.000 kroner) med dertilhørende lille billedpakke (4.000) kroner samt en grafisk opgraderet opsætning (7.500 kroner) der bliver leveret i en 16 siders bog i A5-størrelse i 20 eksemplarer (5.000 kroner). I alt: 21.500 kroner.

Skulle du i stedet have lyst til at købe en færdig pakke, opnår du selvfølgelig en rabat. I det ovenstående tilfælde lyder rabatten på 6.500 kroner, hvor du dog modtager dine erindringer i et 8-siders hæfte af høj kvalitet frem for en bog med hård ryg.

Løse Priser  (alle priser er ekskl. moms – og der er mulighed for personlige ønsker)

 • Timepris, storyteller – 600 kr
 • Transport – Statens km. takster

Skriv-selv-guide, download - kr 625

Har du mod på selv at skrive din families erindringer, kan du downloade denne lille Skriv-selv-guide. På ganske simpel vis hjælper den dig igennem de indledende øvelser, når du skal overskue materialet og udvælge de væsentlige historier. Den hjælper dig til at identificere de såkaldte ’Erindringsfremkaldere’, giver dig råd og vejledning til sprog, citater og billedbehandling, fortæller dig hvordan du udfører det bedste interview og udruster dig med en liste over tips og tricks til selve skriveprocessen.

Mentorforløb, 7 møder - kr 10.000

Et mentorforløb består af fem coaching timer med en erfaren skribent og historiefortæller – samt to timers professionel redigering af det skrevne. Efter mentorforløbet har du fået et større overblik over materialet, identificerede kerne-fortællinger, en øget sproglig fornemmelse for erindrings-genren samt en halv A4-sides skriftlig feedback til det videre arbejde.Coaching timerne finder sted i kontorlokalerne hos Memoirs.dk på Ringvej 9, 2970 Hørsholm. Har du brug for coaching i eget hjem, er det ikke noget problem – det koster blot et yderligere beløb til transport.Download et spørgeskema hér, send det udfyldt til anja@vilgaard.dk og meld dig til mentorordningen med det samme.

Redigering af manuskript, 20 sider - 5.000 kr

Dette gælder en redigering af eksisterende materiale op til 20 sider – ren tekst og uden billedbehandling. Ønskes en redigering af billeder samt grafisk opsætning af materialet se øvrige priser for dette. Drejer det sig om en gennemskrivning og altså større tekstredigering og ændringer i materialet, se prislistens ’Gennemskrivning’.

Gennemskrivning - Indhent tilbud

Ønsker du en gennemskrivning af de erindringer du allerede har nedfældet, så send en mail på anja@vilgaard.dk, og jeg kontakter dig for bedre at kunne bedømme opgavens omfang, antallet af sider, behovet for billedredigering og mit anslåede tidsforbrug.

Redigering af billeder, 1 styk - 375 kr

Ligger du inde med gamle, slidte billeder fra fotoalbummet, håndskrevne breve eller en gammel karakterbog med ug, kryds og slange, så kan det være en god idé at få dem redigeret og foreviget i en god opløsning. Vi hjælper dig gerne med at forbedre kvaliteten af dine fotos og indscannede objekter.

Billedpakke 1, redigering, 20 billeder - 4.000 kr

Skulle du ligge inde med mere end en håndfuld billeder, kan det måske betale sig at vælge Billedpakke 1 eller 2.I Billedpakke 1 modtager vi de indscannede billeder som en digital fil eller på en usb-nøgle, hvorefter vi foretager redigeringen. Derefter sender vi en digital fil tilbage til din mailadresse. Skulle du ønske billederne leveret på en usb-nøgle i stedet, finder vi også ud af det.

- yderligere 10 billeder - 1.500 kr

Billedpakke 2, scanning og redigering, 20 billeder - 7.500 kr

I Billedpakke 2 modtager vi en kuvert med dine billeder og objekter til scanning og redigering – og passer selvfølgelig godt på dem. Du kan afhente dine billeder sammen med kuverten og en usb-nøgle med de scannede billeder på et nærmere aftalt tidspunkt. Alternativt sender vi det gerne mod at få portoen betalt. Vi tager dog intet ansvar for postens håndtering af brevet og dets indhold.

Scanning, 20 billeder - 2.000 kr

Har du ikke selv nogen scanner, så kan du levere/indsende dine billeder og objekter til Memoirs.dk, hvorefter vi håndterer scanningen og passer godt på det indleverede, da vi respekterer den høje affektionsværdi. Du kan afhente dine billeder sammen med den indsendte kuvert og en usb-nøgle med de scannede billeder på et nærmere aftalt tidspunkt.Alternativt sender vi det gerne mod at få portoen betalt. Vi tager dog intet ansvar for postens håndtering af brevet og dets indhold.

Grafisk opsætning, standard, 8 sider - 7.500 kr

Memoirs.dk’s grafiker hjælper dig gerne med en professionel opsætning erindringerne. Send tekst og scannede billeder til os og vi leverer en pdf-fil på 8 sider, klar til tryk og med Memoirs.dk’s æstetiske layout. Du kan selv vælge om din publikation skal holdes i sort/hvid eller farver.Den grafiske opsætning følger nogle standarder som Memoirs.dk har sat. Ønsker du en helt særlig opsætning, farver, fonte, billedbehandling osv., arrangerer vi også det. Indhent tilbud.

- yderligere 8 sider - 3.750 kr

Tryk, 4-farve, A5-bog m fast ryg, 16 sider, 20 ekspl. - 5.000 kr

Har du ikke selv mod på at forhandle priser med trykkerier eller kopiforretninger, så håndterer vi gerne denne del af produktionen for dig. Som standard tilbyder vi en lim-indbunden bog på 24 sider, trykt i fire farver og 20 eksemplarer.Har du individuelle ønsker, kan du bede om et tilbud ved at sende en mail til anja@vilgaard.dk.

- yderligere 20 eksemplarer - 750 kr

Interview, inkl. uredigeret lydfil - 2.500 kr

Vil du gerne have at vi fjerner uhensigtsmæssig støj, unødvendig smalltalk og klipper lydfilen sammen så den udelukkende indeholder en eller to gode historier, gør vi gerne det.Du får i dette tilfælde leveret både den redigerede og den uredigerede lydfil, så du senere kan vende tilbage og få flere gode historier klippet ud og sammen. Begge lydfiler bliver leveret i en digital mp3-fil, som du kan have liggende på din computer eller brænde over på en cd. Skulle du have lyst til at modtage filen på en cd-rom, gør vi selvfølgelig også gerne det – uden beregning.

Interview, inkl. redigeret lydfil - 5.000 kr

Vil du gerne have at vi fjerner uhensigtsmæssig støj, unødvendig smalltalk og klipper lydfilen sammen så den udelukkende indeholder en eller to gode historier, gør vi gerne det.Du får i dette tilfælde leveret både den redigerede og den uredigerede lydfil, så du senere kan vende tilbage og få flere gode historier klippet ud og sammen. Begge lydfiler bliver leveret i en digital mp3-fil, som du kan have liggende på din computer eller brænde over på en cd. Skulle du have lyst til at modtage filen på en cd-rom, gør vi selvfølgelig også gerne det – uden beregning.

Interview som soundslide - 5.000 kr

Har du allerede købt en redigeret lydfil, kan du vælge at få den leveret som en soundslide – og altså få tilsat både billeder og speak til din lyd. Soundsliden kan dernæst lægges på kendte digitale platforme som Ipad, Iphone, tv, computer osv.En soundslide er en formidlingsform, der egner sig til genkendelse, forståelse, øjeblikkelig fordybelse og digital formidling. Den varer typisk 90 sekunder, fokuserer på en kort fortalt lille historie fra din historiefortællers liv og sætter billede og lyd til. De cirka 20 billeder veksler mellem historiske billeder fra fortællerens liv og nutidige billeder af fortællingen, mens den finder sted.Soundsliden egner sig fantastisk som et kærligt indslag foran gæsterne til kobberbrylluppet, 70-års fødselsdagen eller på familiehjemmesiden. Den er hurtig og visuel nok til at tiltrække sig opmærksomhed og samtidig også dyb nok til at fastholde tilskueren i et øjebliks personlig historiefortælling.Se eksempler på soundslides på hjemmesiden www.memoirs.dk

Arvestykker, 1 styk - 1.000 kr

De fleste af os ligger inde med arvegods i form af malerier, møbler, smykker osv. fra vores forældre, bedsteforældre eller tip, tip, tip oldeforældre. Desværre er det langt fra os alle der ved, hvem det er maleriet forestiller, hvorfor stolen bærer en inskription eller i hvem i slægten der egentlig har båret smykket. Kender du dine arvestykkers historie – og ønsker du, at få den foreviget til fremtidige generationer i slægten, så er muligheden her.Vi interviewer dig, nedfælder historien kortfattet og præcist, og leverer den på cirka 500 ord i en lille papirkuvert på kvalitetspapir. Lige til at hæfte på arvestykket eller lægge i smykkeskrinet.

Arvestykker, 10 styk - 8.000 kr

Har du mere end et arvestykke, som bærer en familiehistorie, der er værd at fortælle, kan du vælge at købe denne pakke. Her interviewer vi dig om samtlige 10 arvestykker, tager billeder af dem og leverer dem enten som en fortælling i 10 separate kuverter på kvalitetspapir (klar til at hæfte på arvestykkerne eller opbevare sammen med dem) eller som et lille historie-katalog over hele familiens arvestykke-samling. Du bestemmer selv.

- yderligere 10 styk - 5.000 kr

Tidsmaskinen, 1-5 år - 2.500 kr

I tilkøb til en ’erindringspakke’ (se nedenfor) eller et digitalt interview kan du tilkøbe dette produkt, der gør det muligt for dig, at tidsindstille leveringen af din fortælling.Dette kan være relevant, hvis du er syg og ønsker at dine børn eller forældre skal have en lille hilsen eller historiefortælling fra dig på deres fødselsdag, til konfirmationen eller bryllupsdagen.Det kan også være relevant, hvis du ikke ønsker at dit livs hemmeligheder skal blive kendt lige med det samme, men at slægten fremad set alligevel skal kende til den viden, du ligger inde med.I tilfælde af at du ønsker, at Memoirs.dk skal opbevare din fortælling til et nærmere bestemt tidspunkt, sørger vi for at det sker forsvarligt og gerne i samarbejde med en advokat. Vi sikrer at fortællingen når frem og at dine kære for din hilsen på præcist den måde og i den livssituation, du har planlagt det.

- tidsmaskinen, 5-10 år - 5.000 kr

- tidsmaskinen, 10-20 år - 7.500 kr

Stamtræ, tre led, papir - 10.000 kr

Få dit helt eget digitale stamtræ i tre generationer, inklusiv korte livsfortællinger fra forældre og bedsteforældre.Stamtræet er designet på enkel, æstetisk vis og fremstår som en folder med stamtræet og dets menneskers navne og datoer på forside – og dernæst seks sider med deres historier og billeder. Du sørger for at levere billederne, finde og fortælle historierne, vi sørger for præsentationen og det smukke layout.Det hele leveres som et pdf-dokument – klar til at blive mangfoldiggjort. En fantastisk gaveidé til 70-årsfødselaren eller dåbsbarnet

Stamtræ, tre led, digitalt - 15.000 kr

Få dit helt eget digitale stamtræ i tre generationer, inklusiv korte livsfortællinger fra forældre og bedsteforældre. Stamtræet er designet, så man klikker på et blad, hvorefter et vindue åbner med billede og en kort fortælling om lige netop disse forfædre.Du sørger for at levere billederne, finde og fortælle histori-erne, vi sørger for præsentationen og digitaliseringen af dem.En fantastisk gaveidé til 70-årsfødselaren eller dåbsbarnet.

Dåbs- og navnegaven, papir - 2.000 kr

Har din nyfødte søn eller datter et navn, der betyder noget i familien? Knytter der sig en historie og et menneske der har levet før? Én der har en særlig betydning for dig, din ægtefælle eller din familie. I så fald er dette måske gaven, der får varig betydning og en værdifuld plads i dåbsbarnets erindring.Du sørger for at fortælle os historien sammen med et billede – vi sørger for præsentationen af det i form af et lille kort med et stamtræ indeholdende dåbsbarnet ved roden og dets navnefader/-moder på den rette gren. Selve fortællingen kommer til syne når kortet åbnes.

Dåbs- og navnegaven, digital - 10.000 kr

Du kan vælge at Dåbs- og navnegaven skal leveres som en lille fil – på en æstetisk usb-nøgle, der hænger som et smykke i en kæde. Filen er klikbar som stamtræet (se ovenfor), inde-holder både tekst, billede og lyd. Historien læses op, når musen rammer billedet af navnefaderen/-moderen. Stemmen kan være din egen – eller en professionel oplæsers.

 

Kurser og Foredrag

Foredrag, ca. 2 timer - 7.500 kr

Hvis du, dit netværk, din familie eller din virksomhed kunne tænke sig at høre eksempler på de helt fantastiske fortællinger, som jeg har været vidne til gennem tiderne, så ring, skriv og hør nærmere. Jeg lover, at det bliver et par uforglemmelige, personlige og helt igennem tankevækkende timer.
VI SPEJLER OS I HINANDEN ”Vi mennesker er helt enige om, hvad der er centrale begivenheder i vores livshistorier: Den første skoledag, valg af uddannelse, det første job, den første forelskelse, at finde den eneste ene og få børn.”Sådan lyder beskeden fra psykolog og Ph.D Dorhe Kirke-gaard Thomsen, der har forsket i erindringer og men-neskers identitetsskabelse gennem de seneste mange år.Ifølge hende hænger vores identitetsskabelse tæt sammen med den måde, vi hver især fortæller vores erindringer på – den følelse vi lader flyde igennem fortællingen, de kerneværdier vi forsøger at hænge den op på. Ja, faktisk fortæller vores måde at fortælle vores fortællinger på, rigtig meget om hvem vi er, hvilke værdier vi vægter og hvilket selvportræt, vi ønsker at efterlade.Måske er det derfor, at livshistorier og familieerindringer er interessante? Vi lærer noget om os selv når vi lytter til andre fortælle. Vi spejler os i deres liv, forstår noget mere om, hvem vi er og hvor vi er på vej hen. Og ikke mindst forstår vi – nogle gange meget pludseligt – hvilke livstemaer, vi har arvet fra vores forældre, bedste-forældre, oldeforældre og enda tip, tip, tip oldeforældre.Fortællinger fra svundne tider giver stof til eftertanke, de giver os mulighed for at vokse. De giver os større indsigt og en bredere forståelse.En verden af historier – og sammenhængeJeg har beskæftiget mig med det personlige memoir og livsfortællinger i mere end 10 år – både som journalist, storyteller og forfatter. Jeg har mødt et utal af mennesker, skrevet den ene mere interessante historie efter den anden og set sammenhænge, lykke og ulykke dukke op på baggrund af tilfældigheder – i alle liv og i alle tidsaldre. Det er ofte det uforudsete, den lille detalje eller en begivenhed i verdenshistorien, der kommer på tværs. Får livet til at tage en voldsom drejning.Men det er også det, der gør, at vores liv på en eller anden magisk vis hænger sammen. Alle de almindelige og ualmindelige mennesker, der aldrig rigtig krydser vores vej, har levet liv og gjort sig erfaringer, der både vedrører og vedkommer os. De har levet parallelle liv, hvor også de har grinet, grædt, lært, slidt og slæbt, stiftet familie, uddannet sig… og forstået. Forstået dem selv, deres familie og måske endda deres skæbne.Jeg har så ofte tænkt, at det er en fantastisk historierigdom, der befinder sig i menneskevrimlen omkring os. Historier vi kan lære af – historier der giver os indsigt. I næste øjeblik har jeg så ikke kunnet lade være med også at tænke på alle de historier der går til spilde. De liv, der forsvinder. For hvad betyder det i grunden, når vi lader vores forældre og bedsteforældre forlade denne jord uden først at fortælle os, hvilket stof vi er spundet af. Hvilken familie vi stammer fra. På en eller anden måde, er det jo en del af os selv vi mister, når vores ældres livshistorier går i glemmebogen. Når tiden pludselig går – og det til sidst virker som om de slet ikke har eksisteret.
Familiernes fortælletradition er forsvundet med storfamilien. Kernefamiliens travlhed, bedsteforældrene, der nu bliver længere og længere på arbejdsmarkedet, og de demente oldeforældre, der sidder alene tilbage på plejehjemmene forhindrer den tidligere så vigtige vidensdeling i familierne. Det er tid til at få den tilbage. Og ved hjælp af vor tids kommunikations-teknologi og mulighed for at give fortællingerne evigt (digitalt) liv er det slet, slet ikke umuligt.
Paul Auster siger følgende i sin novelle Brooklyn Follies:
”Ingen bøger vil blive skrevet om os. Det er en ære, som er forbeholdt de magtfulde og de berømte, de usædvanligt talentfulde. Men hvem gider udsende biografier om de almindelige, de ubesungne, hverdagsagtige mennesker, vi går forbi på gaden og knap nok gør os ulejlighed at lægge mærke til.
De fleste liv forsvinder. Et menneske dør og lidt efter lidt forsvinder alle spor af det liv. En opfinder overlever i sine opfindelser, en arkitekt overlever i sine bygninger, men de fleste mennesker efterlader sig ingen monumenter eller varige resultater.”
Med Memoirs.dk ønsker jeg at sikre, at dette ikke sker. Jeg vil gerne bygge monumenter og varige resultater over de helt almindelige, hverdagsagtige mennesker. Deres historier fortjener at blive fortalt – det ved jeg. Med sikkerhed.

International skriveretræte, 6 dage - 15.000 kr

6 dage med det personlige memoir – max 15 deltagere – fuld forplejning, royale omgivelser, overnatning, workshops og et ubetaleligt internationalt forfatternetværk. Læs mere på hamletshideaway.net og i artiklen fra Frederiksborg Amtsavis.Meld dig til retræten via følgende hjemmeside:
www.hamletshideaway.net
– først til mølle princippet.

4-dages workshop, København, 6 deltagere - 5.000 kr

Kom med på en 4-dages skrive-workshop i København, hvor vi mødes dagligt for at sætte fokus på vores livshistorier og formidlingen af dem. Workshoppen finder sted tirsdag til fredag fra klokken 10-15, kun afbrudt af et par tænkepauser og en times frokost mellem 12-13. Fuld forplejning: Vand, te, snacks og frokost. Max 6 deltagere, da workshoppen er et intimt rum, hvor der skal være plads til personlige input og dannelsen af personlige netværk.Medbring bærbar computer (hvis du har en), dine noter, såkaldte ’erindringsfremmere’ som eksempelvis fotoalbum, breve eller dagbøger – og et åbent sind.Workshoppen sætter fokus på lige netop din situation og fortælling. Den er et skræddersyet forløb og giver plads og mulighed for individuel såvel som fælles sparring. Jeg tager som underviser udgangspunkt i lige netop de problemstillinger, du bringer til bordet, hjælper dig til at udforme din helt egen handlingsplan for det videre forløb og udstyrer dig med væsentlige tips, tricks og ideer til det bedst mulige resultat.Du forlader workshoppen med et større overblik over materialet, identificerede kernefortællinger, en øget sproglig fornemmelse for erindrings-genren, et nyt netværk af erindringsskribenter og et kursusmateriale, der kan holde dig på rette spor – også når du atter står på egen hånd.Download et spørgeskema hér, send det udfyldt til anja@vilgaard.dk og meld dig til kurset med det samme.

2-dages workshop, København, 8 deltagere - 3.750 kr

For dig der blot har brug for at blive skubbet i gang eller inspireret. På to-dages-kurset i København vil jeg give jer tips, tricks og idéer til erindringsgenren, give feedback på jeres materiale og udstyre jer med et kursusmateriale, der holder jer kørende fremadrettet.Jeg hjælper jer til at lægge en realistisk handlingsplan for det fremtidige arbejde og lægger vægt på interview-teknikker, ’erindringsfremmere’ der kan hjælpe historiefortællerne og væsentlige faldgruber, I skal holde øje med i både research-, interview- og skrivearbejdet.Kurset varer fra 10-15 hver dag kun afbrudt af frokost (12-13) og et par tænkepauser. Max 8 deltagere. Prisen inkluderer fuld forplejning: Frokost, te, kaffe, frugt og et undervisningskompendium.Download et spørgeskema hér, send det udfyldt til anja@vilgaard.dk og meld dig til kurset med det samme.

 

Erindringspakker

Pakke 1 – udvalgte erindringer - 15.000 kr


 • Har du lyst til at give din familie et varigt minde om udvalgte dele af dit liv og de historier og skæbner, din slægt består af?
 • Vil du gerne have hjælp til at nedfælde de minder, du har om dit, din mors eller din fars liv?
 • Ønsker du at gemme dine forældre eller bedsteforældres fortællinger om en svunden tid, forevige deres liv og sørge for at dine børn kender deres ophav?

I så fald giver denne pakke dig mulighed for at blive interviewet (to timer, sammenhængende eller over to dage), få identificeret ’de gode historier’, modtage en uredigeret lydfil med interviewet og et layoutet 8 siders hæfte med 10 udvalgte billeder. Alt sammen klargjort til tryk (pdf-format) og lige til at få mangfoldiggjort.
Påregn eventuelt transportudgifter for intervieweren.

Pakke 2 – enkeltportræt - 30.000 kr

 • Ønsker du at vide alt om din fars eller mors liv?
 • Vil du gerne have at dine efterkommere lærer dig bedre at kende, hører den fulde historie og din vej gennem verden?

I så fald er denne pakke måske noget for dig? Det er den komplette livshistorie for ét menneske – deres fødsel, skolegang, arbejdsliv, mødet med den eneste ene, deres fritidsinteresser, de historiske begivenheder, de har været en del af og de væsentlige erfaringer de har gjort sig efter ret langt, levet liv.
Med denne pakke får du 4 timers interview (fordelt over 2-3 gange), en uredigeret lydfil med interviewene og et layoutet 16 siders hæfte med 20 udvalgte billeder. Alt sammen klargjort til tryk (pdf-format) og lige til at få mangfoldiggjort.
Påregn eventuelt transportudgifter for intervieweren

Pakke 3 – familieportræt - 40.000 kr


 • Ønsker du at høre alt om din mors og fars møde, deres liv sammen, deres forventninger til livet, din og eventuelt dine søskendes ankomst samt familiens væsentlige oplevelser og store begivenheder?
 • Er du mere interesseret i den nære historie, dine forældres erindringer om dig som lille og deres fælles vej gennem livet?

Så er denne pakke med 6 timers interview – fordelt over 2-4 gange, hvoraf halvdelen af interviewgangene bliver brugt med historiefortællerne i ’enrum’ (sådan husker og fortæller man nu en gang bedst) – en uredigeret lydfil med interviewene samt et layoutet 24 siders hæfte med 30 udvalgte billeder. Alt sammen klargjort til tryk (pdf-format) og lige til at få mangfoldiggjort.
Påregn eventuelt transportudgifter for intervieweren.

Pakke 4 – tre versioner - 60.000 kr

 • Er du interesseret i, at din livshistorie eller din families vigtige fortællinger bliver gengivet i både lyd, billeder og tekst?
 • Kan du se idéen i at nogle historier egner sig bedst til tryk, mens andre bør gengives i både billede og lyd?
 • Kunne du tænke dig, at din slægts fortællinger finder vej til lige netop det format, der passer dem bedst – og at de finder en plads på både hylden, hjemmesiden, Ipad’en, smartphonen og tv-skærmen?

Så er denne pakke måske noget for dig? Med den får du 2 timers interview med en person, en uredigeret lydfil og tre fortællinger versioneret til tre forskellige formater:

 1. En soundslide med professionelt speak og 20 redigerede billeder
 2. En redigeret lydfil af en udvalgt historie og tilhørende stemnings-lydspor
 3. Et layoutet 8-siders hæfte med 10 udvalgte billeder.

Alle tre versioner klargjort til henholdsvis tryk og udgivelse på de relevante platforme.

MULIGHED FOR AT KØBE ET FLOT, PERSONLIGT GAVEKORT

Ring og få et uforpligtende og gratis tilbud: 20 68 69 34
Mulighed for individuelle ønsker